Site Overlay

De 4daagse werkweek beter? Ja, maar daar gaat het niet om.

Spanje start een proef met de vierdaagse werkweek, rapporteerde The Guardian afgelopen maand. “Met de vierdaagse werkweek (32 uur) beginnen we aan het echte debat van onze tijd“, zegt Iñigo Errejón van Más País op Twitter. Het is een mooie politieke quote, maar een 32-urige werkweek bestaat helemaal niet. Net als de 40-urige werkweek denken deze politici met een nieuwe one-size-fits-all-oplossing de oplossing in handen te hebben. Maar, als je het werkleven van mensen wilt verbeteren, zul je ze als mensen moeten beschouwen: in al haar diversiteit.

Geen enkel natuurlijk fenomeen duurt zeven dagen. De aarde draait om de zon in een jaar, de maan heeft een cyclus van een maand. En de zevendaagse week is een product van Babyloniërs, zo’n 4.000 jaar geleden. Een werkweek van 5 dagen is ook zo’n menselijk voortbrengsel. In het begin van de 19e eeuw verenigden Amerikaanse fabrieken uit religieuze tolerantie (voor de medewerkerstevredenheid) de traditionele Christelijke vrije zondag met de Joodse vrije zaterdag. De genesis van het 2-daagse weekend. Meer en meer bedrijven namen dit over, de Grote Depressie versnelde de uitrol en Nederland volgde na lang twijfelen ook in 1961.

We spreken van de 5-daagse werkweek, maar voor velen bestaat ie niet. We werken vaak langer of we zijn er op z’n minst langer mee bezig. De werkweek van maandag tot vrijdag is een kader waaromheen we ons leven proberen te organiseren, maar dit leidt eerder tot stress dan focus.

Andere tijden vragen om andere ritmes. Is dat wat Erejón bedoelde met het debat van ‘deze tijd’? Past de werkweek van 32 uur beter bij onze tijd? Veel bedrijven onderzoeken de mogelijkheden. Zoals het Japanse filiaal van Microsoft, die haar productiviteit en tevredenheid zag toenemen. Daarnaast deed het Nieuw-Zeelandse bedrijf Perpetual Guardian onderzoek met 4dayweek.com en ontdekte een overeenkomstige impact. In Nederland zien we onder andere Achmea, ING en Unilever dezelfde stappen zetten.

Maar massaal naar een 32-urige werkweek zullen we niet gaan. In sommige sectoren, zoals de zorg, blijkt het namelijk niet altijd gunstig te zijn. Daarnaast zijn er de scholen die voor veel mensen het ritme bepalen. Ook zijn veel bedrijven nu ingericht op een vaste werkweek door hun interne processen en werkwijzen. En puntje bij paaltje, niet iedereen wil het of is erbij gebaat.

Het gaat dus niet om hoeveel uur de werkweek heeft. Onze tijd vraagt van bedrijven werk te organiseren rondom haar belangrijkste goed: haar mensen, in al haar diversiteit. Géén eenheidsworst meer, zoals de vier- of vijfdaagse werkweek, maar een personalisatie van het werkleven. Werkgevers staan voor de uitdaging haar mensen te ondersteunen om het beste werkritme te vinden voor zichzelf. 

Mike Bakker

20-4-2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.