Site Overlay

Nieuwe woorden bij de nieuwe (hybride) manier van werken

Bij nieuwe manieren van werken, ontstaan of herrijzen er ook nieuwe woorden en termen voor de fenomenen die daarbij ontstaan. Ken je deze al?

Cyberloafing (virtueel lanterfanteren)

We kennen allemaal het fenomeen van social loafing: “wanneer mensen in een team minder moeite voor iets doen dan wanneer ze alleen werken”. Het is één van de oorzaken voor ineffectieve teams. Sinds COVID-19 is hybride werken niet meer weg te denken – en dan impliceert dat mensen meer vanuit huis werken. En dat leidt tot de groei van iets dat heet cyberloafing: “wanneer mensen internet gebruiken tijdens werktijd voor niet-werkgerelateerde redenen”. Omdat er thuis vrijwel geen zicht is op wat je doet, zien wetenschappers een stijging van dit fenomeen. Nog een reden waarom individuen (en teams) minder productief zijn.

Presence Disparity (ongelijkheid van aanwezigheid)

In mijn woorden, presence disparity is het verschil tussen hoe je mensen ervaart en op waarde schat als ze fysiek aanwezig zijn met wanneer ze virtueel aanwezig zijn.

Kleine verstoringen, zoals een haperende microfoon of een video dat net iets achterloopt op de audio, zijn dingen die we accepteren als iets dat bij hybride werken hoort. Wat we vaak onderschatten is dat dit een verschil veroorzaakt in hoe de ander overkomt en hoe we zijn/haar input (onbewust) minder op waarde schatten. In andere woorden, als je niet fysiek aanwezig bent, wordt jij en je input als minder relevant ervaren. En dit zorgt voor lagere team tevredenheid, productiviteit en kwaliteit.

Het is niet de meeste voorkomende term, maar je kunt het zeker als onderdeel zien van de inclusiviteit en diversiteit trend: mensen gelijkwaardig behandelen waar ze ook vandaan komen en waar ze ook zijn.

Technostress

Technostress (of TS voor vrienden) is de stress dat ervaren wordt door eindgebruikers in een organisatie als resultaat van hun gebruik van ICT. TS heeft invloed op medewerkertevredenheid, betrokkenheid, aanwezigheid en turnover. De grootste veroorzakers van technostress zijn: techno-invasies (constant in contact staan), techno-overload (meerdere en gelijktijdige informatiestromen, dat vaak de snelheid en hoeveelheid van werk doet toenemen) techno-onzekerheid (doordat je niet precies weet wat je aan technologie hebt, wat je ermee kunt/moet) en techno-complexiteit (het feit dat technologie soms het begrip te boven gaat).

Zie ook: Bondanini, G.; Giorgi, G.; Ariza-Montes, A.; Vega-Muñoz, A.; Andreucci-Annunziata, P. Technostress Dark Side of Technology in the Workplace: A Scientometric Analysis. Int. J. Environ. Res. Public. Health202017, 8013. [Google Scholar]